Buchta bez vajec

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůMouka polohrubá
    • 200gramůCukr moučkový
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 150mililitrůOlej rostlinný
    • 1kusCukr vanilka
    • 800mililitrůKompot meruňkový
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilkový cukr, mléko a olej. Vše dobře rozmícháme.
  • 2
    Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a navrch poklademe kompotovaným ovocem.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 9. 2015
Buchta bez vajec
Buchta bez vajec je skvělou volbou, když vás honí mlsná nebo vám má přít za chvíli návštěva. Je jednoduchá jak přípravou, tak i pečením a cenově velice dostupná, proto ji doporučuji i já. Jen se po ní zaprášilo a návštěva hned chtěla recept, který jsem jí přeposlala. Buchta bez vajec je vhodná pro každé roční období.