Recept

Krůtí prsa na grilu s koriandrovým olejem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60617

Ingredience

600 g Krůtí prsa
Marináda
1 kávová lžička Hořčice
250 g Jogurt bílý smetanový
0,5 kávová lžička Paprika sladká
2 špetka Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
Koriandrový olej
1 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Citrónová šťáva
150 ml Extra Virgin
2 polévková lžíce Koriandr

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 152kJ
1% Sacharidy 3 g
10% Tuky 8 g
1% Sodík 20 mg
68% Bílkoviny 38 g

Krůtí prsa na grilu s koriandrovým olejem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si marinádu: do misky dáme bílý smetanový jogurt, který smícháme s utřeným česnekem, hořčicí, solí, sladkou paprikou a čerstvě pomletým pepřem.

2

Krůtí prsa omyjeme rozřízneme podélně na 4 řízky, osušíme a vložíme do marinády tak, aby byly úplně ponořené. Necháme je marinovat nejlépe přes noc (v lednici).

3

Druhý den předehřejeme gril na 250°C - 300°C. Omyjeme čerstvý koriandr, vodu důkladně setřepeme, nasekáme ho nadrobno a dáme do misky. Chilli papričku omyjeme, osušíme, rozkrojíme podélně ostrým nožem, zrníčka seškrábneme, papričku posekáme nadrobno a přidáme ke koriandru. Přilijeme olivový extra panenský olej, lžičku citrónové šťávy a vše důkladně promícháme.

4

Krůtí řízky vyjmeme z marinády, kterou necháme trochu okapat. Řízky grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany přibližně po 4 minutách, maso nepropichujeme, obracíme ho kleštěmi. Hotové krůtí řízky potřeme připraveným olejem a ihned podáváme.

Poznámka

Ke krůtím grilovaným řízkům podáváme čerstvý křupavý chléb nebo teplý pita chléb (podle chuti).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept