Krůtí prsa na grilu s koriandrovým olejem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa na grilu s koriandrovým olejem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60617 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Krůtí prsa |
Marináda | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Hořčice |
250 g | Jogurt bílý smetanový |
0,5 kávová lžička | Paprika sladká |
2 špetka | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Koriandrový olej | |
1 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Citrónová šťáva |
150 ml | Extra Virgin |
2 polévková lžíce | Koriandr |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 553,6mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 8,1mg |
Vláknina | 741,7mg |
Vitamín A | 23,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jogurt bílý smetanový, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krůtí prsa, Česnek, Paprika sladká, Sůl, Citrónová šťáva, Extra Virgin, Koriandr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí prsa na grilu s koriandrovým olejem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si marinádu: do misky dáme bílý smetanový jogurt, který smícháme s utřeným česnekem, hořčicí, solí, sladkou paprikou a čerstvě pomletým pepřem. |
2 | Krůtí prsa omyjeme rozřízneme podélně na 4 řízky, osušíme a vložíme do marinády tak, aby byly úplně ponořené. Necháme je marinovat nejlépe přes noc (v lednici). |
3 | Druhý den předehřejeme gril na 250°C - 300°C. Omyjeme čerstvý koriandr, vodu důkladně setřepeme, nasekáme ho nadrobno a dáme do misky. Chilli papričku omyjeme, osušíme, rozkrojíme podélně ostrým nožem, zrníčka seškrábneme, papričku posekáme nadrobno a přidáme ke koriandru. Přilijeme olivový extra panenský olej, lžičku citrónové šťávy a vše důkladně promícháme. |
4 | Krůtí řízky vyjmeme z marinády, kterou necháme trochu okapat. Řízky grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany přibližně po 4 minutách, maso nepropichujeme, obracíme ho kleštěmi. Hotové krůtí řízky potřeme připraveným olejem a ihned podáváme. |
Poznámka
Ke krůtím grilovaným řízkům podáváme čerstvý křupavý chléb nebo teplý pita chléb (podle chuti).