Recept

Hovězí steak s křenovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí steak s křenovým máslem 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60618

Ingredience

800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
200 g Kapusta růžičková
2 ks Karotka
200 g Květák
1 ks Křen
200 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
7 g Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl mořská
2 polévková lžíce Tymián

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 968 kcal
Kilojoule 4 051kJ
5% Sacharidy 18 g
97% Tuky 73 g
17% Sodík 330 mg
113% Bílkoviny 64 g

Hovězí steak s křenovým máslem postup přípravy receptu:

1

Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu, poté ho utřeme se solí a nastrouhaným křenem. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme ztuhnout v lednici či mražáku.

2

Hovězí rozkrájíme na 4 steaky - potřeme olejem a počkáme, až budou mít pokojovou teplotu. Poté je osolíme, opepříme a osmažíme 3 minuty z každé strany. Poté necháme 10 minut odpočívat.

3

Zeleninu krátce povaříme a poté osmahneme na výpeku z masa.

4

Maso podáváme se zeleninou a křenovým máslem.

Poznámka

Obměna bylinkového másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept