Jednoduchý recept

Jablečný mošt

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Jablečný mošt 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60624

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 264kJ
58% Sacharidy 207 g
3% Tuky 3 g
1% Sodík 15 mg
7% Bílkoviny 4 g

Jablečný mošt postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců.

2

Nastrouháme je.

3

Jablka necháme vykapat přes sítko, poté je přes sítko vyždímáme.

4

Šťávu plníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při teplotě 85-90 °C (podlité do čtvrtiny výšky sklenic vodou).

Poznámka

Není nad domácí mošt - 100 % přírodní složení.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Jablečný mošt
Mošty dělávám, kdo nemá odšťavňovač nebo jiné zařízení s lisem, tak je tohle pro menší množství dobrá volba. Slupky jsem ponechala a lisuji pomocí gázy nebo řídkého plátýnka. Nechávám několik hodin v chladu ustát, aby se usadil kal. Nevím ale, jestli stačí láhve zalít v hrnci do čtvrtiny, já dávám vody více, kousek pod hrdlo, aby se mošt dobře prohřál v celé láhvi.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept