Jednoduchý recept

Štrúdl z listového těsta

  • Česko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Štrúdl z listového těsta 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60629

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
1 kg Jablka
500 g Listové těsto
1 hrst Ořechy vlašské
1 hrst Rozinky
2 kávová lžička Skořice mletá
1 hrst Strouhanka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 306kJ
10% Sacharidy 35 g
24% Tuky 18 g
0% Sodík 9 mg
8% Bílkoviny 5 g

Štrúdl z listového těsta postup přípravy receptu:

1

Listové těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na tenký plát.

2

Pláty těsta posypeme strouhankou a poklademe oloupanými, nastrouhanými jablky smíchanými s rozinkami a nasekanými ořechy. Pocukrujeme a posypeme skořicí.

3

Těsto zavineme a každý závin na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem.

4

Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut dozlatova.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Jablečný štrúdl z listového těsta
Klasický, vynikající recept na jablečný štrůdl. Recept jsem vyzkoušela a je velice jednoduchý. Ještě bych podotkla, že jsem nastrouhaná jablka vymačkala před pokladením na listové těsto, abych je zbavila nadbytečné šťávy. Dobrou chuť přeji všem

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept