Štrúdl z listového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štrúdl z listového těsta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60629 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kg | Jablka |
500 g | Listové těsto |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 hrst | Rozinky |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
1 hrst | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 134,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 83,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rozinky, Skořice mletá, Strouhanka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Štrúdl z listového těsta postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na tenký plát. |
2 | Pláty těsta posypeme strouhankou a poklademe oloupanými, nastrouhanými jablky smíchanými s rozinkami a nasekanými ořechy. Pocukrujeme a posypeme skořicí. |
3 | Těsto zavineme a každý závin na povrchu potřeme rozšlehaným vejcem. |
4 | Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut dozlatova. |
Klasický, vynikající recept na jablečný štrůdl. Recept jsem vyzkoušela a je velice jednoduchý. Ještě bych podotkla, že jsem nastrouhaná jablka vymačkala před pokladením na listové těsto, abych je zbavila nadbytečné šťávy. Dobrou chuť přeji všem