Šlehačková roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehačková roláda
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60630 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
3 kávová lžička | Kakao holandské |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 ml | Smetana ke šlehání |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 153,3mg |
Draslík | 48,8mg |
Vláknina | 15,8mg |
Vitamín A | 176,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao holandské, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Šlehačková roláda postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh. Po jednom přidáváme žloutky, dále cukr, vanilkový cukr, kakao a mouku. |
2 | Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
3 | Po upečení těsto i s papírem stočíme do rolády a necháme vychladnout. |
4 | Po vychladnutí roládu rozbalíme a papír odstraníme. Roládu naplníme ušlehanou smetanou a znovu zarolujeme. Necháme vychladit. |