Jablečné řezy

55 min.
Česká republika

Ingredience

  • Náplň
  • Světlé řídké těsto
    • 3kusyVejce slepičí
    • 200gramůCukr krupice
    • 8lžicVoda pitná
    • 100mililitrůOlej rostlinný
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 100gramůMouka polohrubá
  • Tmavé těsto
    • 100gramůHera
    • 200gramůCukr krupice
    • 3kusyVejce slepičí
    • 8lžicVoda pitná
    • 2lžíceKakao holandské
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 100gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zvlášť zpracujeme suroviny na tmavé těsto a na světlé řídké těsto - v míse vždy vše dobře rozmícháme.
  • 2
    Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřeme tmavé těsto. Na těsto naneseme oloupaná, nastrouhaná jablka, která posypeme skořicovým cukrem a nasekanými ořechy. Zalijeme světlým řídkým těstem.
  • 3
    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.