Kefírová bábovka

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2lžíceKakao holandské
    • 2kusyVejce slepičí
    • 350gramůMouka polohrubá
    • 350gramůCukr krupice
    • 2lžičkyJedlá soda
    • 500mililitrůKefírové mléko
    • 4lžíceOlej rostlinný
  • Na formu
    • 1lžíceMáslo
    • 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme celá vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s jedlou sodou a nakonec vmícháme kefír.
  • 2
    Těsto vlijeme do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 23. 7. 2015
Kefírová bábovka
Moc dobrá, diky kefíru krásně vláčné těsto 🙂
Anonymní uživatel
st 21. 9. 2016
Kefírová bábovka
Příprava této bábovky je rychlá a úspěch zaručen.🙂 Je vláčná a není, díky kefíru, žádná dusivka. Jen doporučuji snížit množství cukru, je ho tam docela dost. Já dala místo 350 g jen 180 g a 1 vanilkový cukr, což je dohromady 200 g. Kdo má rád více sladké, tak ještě trochu přidá. Ale tohle je už opravdu na zvážení každého, já cukr spíš všude ubírám. Ale jinak palec nahoru.🙂