Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60636

Ingredience

Na těsto
90 g Cukr krupice
30 g Cukr moučka
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
45 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 g Čokoláda hořká
Na náplň
3 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučka
1 polévková lžíce Meruňkovice
300 g Meruňky
100 ml Smetana na šlehání
350 g Tvaroh tučný
1 balení Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 495kJ
16% Sacharidy 59 g
42% Tuky 31 g
3% Sodík 62 mg
35% Bílkoviny 20 g

Meruňková roláda postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 190 °C, pečicím papírem vyložíme plech. Čokoládu jemně nastrouháme.

2

Z předepsaných surovin vypracujeme těsto, kterým vyložíme plech a v troubě pečeme zhruba 12 minut. Suchou utěrku posypeme moučkovým cukrem, na ni vyklopíme upečené těsto a sloupneme pečicí papír.

3

Na náplň smícháme tvaroh se smetanou, cukrem, práškovou želatinou a meruňkovicí.

4

Meruňky spaříme, oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.

5

Upečené těsto potřeme tvarohovou náplní, ne až do kraje, aby nám náplň při rolování nevytekla, poklademe meruňkami a pomocí utěrky opatrně srolujeme. Roládu zabalíme do fólie a necháme v chladničce řádně ztuhnout. Před podáváním roládu posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept