Meruňková roláda

45 min.
Evropa

Ingredience

  • Na náplň
    • 100mililitrůSmetana na šlehání
    • 350gramůTvaroh tučný
    • 3lžíceCukr krupice
    • 1lžíceMeruňkovice
    • 300gramůMeruňky
    • 3lžíceCukr moučka
    • 1baleníŽelatina
  • Na těsto
    • 3kusyVejce slepičí
    • 3gramyCukr krupice
    • 1špetkaSůl
    • 45gramůMouka polohrubá
    • 3gramyCukr moučka
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
422 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190 °C, pečicím papírem vyložíme plech. Čokoládu jemně nastrouháme.
  • 2
    Z předepsaných surovin vypracujeme těsto, kterým vyložíme plech a v troubě pečeme zhruba 12 minut. Suchou utěrku posypeme moučkovým cukrem, na ni vyklopíme upečené těsto a sloupneme pečicí papír.
  • 3
    Na náplň smícháme tvaroh se smetanou, cukrem, práškovou želatinou a meruňkovicí.
  • 4
    Meruňky spaříme, oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.
  • 5
    Upečené těsto potřeme tvarohovou náplní, ne až do kraje, aby nám náplň při rolování nevytekla, poklademe meruňkami a pomocí utěrky opatrně srolujeme. Roládu zabalíme do fólie a necháme v chladničce řádně ztuhnout. Před podáváním roládu posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.