Cibule pečené na husím sádle

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 16kusůCibule lahůdková
    • 70gramůSýr Gran Moravia
    • 2špetkySůl
    • 1,5litryVoda pitná
    • 50gramůHusí sádlo
    • 1,5lžičkyOřechový olej
    • 2špetkyPepř bílý
    • 60mililitrůHovězí bujón
    • 1kusCitrony
    • 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Vápník
27 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme mladé cibule, nať odřežeme tak, aby nám zbyly krátké stonky (2-3 cm). Citrón (chemicky neošetřený) omyjeme, osušíme a nastrouháme. Sýr Gran Moravia nastrouháme na hoblinky. Utřeme česnek se solí.
  • 2
    Cibuli vložíme do vroucí vody a vaříme ji 2 minuty. Pak ji vyjmeme sítem a necháme odkapat. V pekáčku rozpálíme sádlo, přimícháme česnek s citrónovou kůrou, pak přidáme cibuli, opepříme, promícháme, podlijeme bujónem a dáme do předehřáté trouby na 120°C péct přibližně na 50 -55 minut do doby, až je cibule měkká a zlatá. Občas ji můžeme promíchat a péct déle, podle velikosti cibule. Upečenou cibuli vyjmeme z trouby, po chvíli posypeme sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.