Cibule pečené na husím sádle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule pečené na husím sádle
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60641 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
16 ks | Cibule lahůdková |
1 ks | Citrony |
60 ml | Hovězí bujón |
50 g | Husí sádlo |
1,5 kávová lžička | Ořechový olej |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
70 g | Sýr Gran Moravia |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 36,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Husí sádlo, Pepř bílý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Sýr Gran Moravia mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Hovězí bujón, Ořechový olej, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Cibule pečené na husím sádle postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a omyjeme mladé cibule, nať odřežeme tak, aby nám zbyly krátké stonky (2-3 cm). Citrón (chemicky neošetřený) omyjeme, osušíme a nastrouháme. Sýr Gran Moravia nastrouháme na hoblinky. Utřeme česnek se solí. |
2 | Cibuli vložíme do vroucí vody a vaříme ji 2 minuty. Pak ji vyjmeme sítem a necháme odkapat. V pekáčku rozpálíme sádlo, přimícháme česnek s citrónovou kůrou, pak přidáme cibuli, opepříme, promícháme, podlijeme bujónem a dáme do předehřáté trouby na 120°C péct přibližně na 50 -55 minut do doby, až je cibule měkká a zlatá. Občas ji můžeme promíchat a péct déle, podle velikosti cibule. Upečenou cibuli vyjmeme z trouby, po chvíli posypeme sýrem a podáváme. |
Poznámka
Místo husího sádla můžete použít i sádlo vepřové.