Recept

Grilované cibulky s uzenou krkovicí a rajčatovým pyré

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60643

Ingredience

4 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
400 g Uzená krkovička vařená
Pyré z čerstvých rajčat
1 špetka Chilli
1 plátek Chléb toastový
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
0,5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Ocet
2 špetka Pepř 4 barev
4 ks Rajčata
21 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
Grilované cibule
800 g Cibule lahůdková
4 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 893 kcal
Kilojoule 3 738kJ
14% Sacharidy 51 g
88% Tuky 66 g
3% Sodík 66 mg
27% Bílkoviny 15 g

Grilované cibulky s uzenou krkovicí a rajčatovým pyré postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme pyré z čerstvých rajčat: zralá omytá a osušená rajčata rozkrojíme na poloviny a nastrouháme je na na hrubším struhadle do mísy tak, že strouháme rozříznutou stranu, v prstech nám pak zbyde slupka. Utřený stroužek česneku, chilli, pepř, sůl a ocet přidáme k rajčatům. Pyré důkladně promícháme a případně dochutíme třtinovým cukrem. Čerstvé lístky koriandru posekáme a přidáme k pyré, aby bylo hustější, v prstech rozmělníme najemno střídu z toustového chleba a zamícháme ji do pyré.

2

Rozpálíme venkovní gril. Lahůdkové cibulky i s natí omyjeme, osušíme, zbavíme všech povadlých slupek, kořínků a na rozpálený gril je položíme v jedné vrstvě. Pokud je budeme grilovat na otevřeném ohni, měl by oheň jemně plát, aby cibule nezčernaly. Grilujeme je přibližně 4-5 minut, průběžně je pokapáváme olivovým olejem. Ugrilované cibule dáme do mísy, posypeme podle chuti solí pokapeme zbytkem oleje a mísu zakryjeme.

3

4 plátky uzeného masa položíme na rozpálený gril a krátce, z každé strany po 2 minutách, je ugrilujeme.

4

Ke grilovanému masu s cibulkami podáváme rajčatové pyré a čerstvý křupavý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept