Osvěžující salát z nových brambor a zelených fazolek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osvěžující salát z nových brambor a zelených fazolek
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60653 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Slunečnice - semena |
4 ks | Sušená rajčata |
4 polévková lžíce | Vlašské ořechy |
Vařené fazolové lusky | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
450 g | Fazolové lusky |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Vařené nové brambory | |
450 g | Brambory |
0,5 l | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Zálivka | |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Kopr |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Petržel |
220 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 557,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 53,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Slunečnice - semena, Cukr krupice, Voda pitná, Brambory, Voda pitná, Cukr třtinový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Pepř 4 barev, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sušená rajčata, Vlašské ořechy, Bobkový list, Sůl, Sůl, Česnek, Kopr, Petržel, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Osvěžující salát z nových brambor a zelených fazolek postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu přibližně 1l vody, přidáme do ni sůl, cukr, bobkový list. Jakmile se vaří, vložíme do ní očištěné a omyté mladé fazolové lusky, kterým jsme odkrojili konce u stopek. Vaříme je 2-3 minuty, pak je scedíme a vychladlé pokrájíme na 3-4cm kousky, které dáme do vetší mísy. Malou salátovou okurku omyjeme, podélně rozkrojíme, nakrájíme na půlměsíčky, které přidáme k fazolovým luskům. |
2 | Nové menší brambory dobře omyjeme a vaříme je v osolené vodě přibližně 15 minut. Vodu sljeme, vychladlé brambory oloupeme, rozkrájíme je na čtvrtky a smícháme s fazolkami. |
3 | Připravíme si zálivku z kysané lahůdkové smetany: smetanu dáme do druhé misky, přidáme k ní utřené stroužky česneku, omyté posekané lístky kopru, petrželky, dochutíme třtinovým cukrem, čerstvě pomletým pepřem a solí podle chuti. |
4 | Ke všem tuhým ingrediencím přidáme pokrájená sušená rajčata, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Znovu vše promícháme, přelijeme zálivkou a podáváme. |