Recept

Quiche s kuřecími prsíčky a sýrem

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Quiche s kuřecími prsíčky a sýrem 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60658

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Gouda
1 polévková lžíce Hořčice
300 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká
150 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
4 ks Vejce slepičí
60 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 530kJ
11% Sacharidy 41 g
53% Tuky 40 g
6% Sodík 111 mg
36% Bílkoviny 20 g

Quiche s kuřecími prsíčky a sýrem postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.

2

Poté přidáme studené mléko a jedno vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.

3

Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme půl hodiny v lednici.

4

Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy.

5

Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 15 minut na 200 °C.

6

Poté fazole nebo nádobu sundáme a pečeme ještě 10 minut.

7

Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji.

8

Přidáme nakrájená a osolená kuřecí prsa a česnek. Orestujeme a přidáme vývar. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří.

9

Mezitím si připravíme smetanovou zálivku – smícháme smetanu, vejce, dijonskou hořčici a sušený tymián. Pořádně rozšleháme. Přidáme i nastrouhaný sýr.

10

Na předpečený koláč dáme kuřecí směs a zalijeme smetanovou zálivkou. Trochu sýra si můžeme nechat i na posypání.

11

Pečeme 30 minut na 200 °C.

Poznámka

Fazole můžeme schovat pro případ, že budeme péct další quiche - abychom zbytečně neplýtvali stále novými fazolemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept