Jednoduchý recept

Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60661

Ingredience

370 g Brusinky
140 g Cukr krystal
75 ml Džus brusinkový
30 g Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Pomeranč
50 g Strouhanka
2 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
1 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
400 g Hranolky do trouby

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 894kJ
2% Sacharidy 9 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 22 mg
23% Bílkoviny 13 g

Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hermelíny podélně přepůlíme a obalíme v trojobalu. Osmažíme na oleji.

2

Podáváme s hranolky a brusinkovou omáčkou, kterou připravíme tak, že svaříme brusinky s vodou, cukrem, pomerančovou kůrou a brusinkovým džusem.

Poznámka

Místo brusinkového džusu můžeme použít i pomerančový.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou
Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou předčil mé očekávání. Občas jsem toto jídlo viděla i v jídelním lístku v restauraci, ale neodvážila jsem se ho objednat, protože jsem se bála, že mi nebude chutnat. Ale doma jsem ho vyzkoušela a je to vážně báječné jídlo. tongue

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept