Obrácený koláč s hruškami a brusinkami

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vymažeme 20 g másla, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  • 2
    Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců a oloupeme. Brusinky opláchneme a necháme okapat.
  • 3
    V silnostěnné pánvi na mírném plameni 50 g cukru s citronovou šťávou necháme zkaramelizovat do světlehněda. Karamel rozlijeme po dně formy.
  • 4
    Řeznou stranou dolů na karamel rozložíme hrušky a rovnoměrně posypeme brusinkami.
  • 5
    V míse utřeme zbylé změklé máslo se zbylým cukrem, přidáme ustrouhanou pomerančovou kůru, sůl a utřeme dohladka. Poté přimícháme mouku s kypřicím práškem a mlékem a vymícháme dohladka.
  • 6
    Těsto nalijeme na hrušky a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu. Pokud by těsto začalo tmavnout, přikryjeme je pečicím papírem.
  • 7
    Upečený koláč necháme zchladnout, poté ho vyklopíme na mísu a podáváme ještě horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.