Recept

Obrácený koláč s hruškami a brusinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60712

Ingredience

160 g Brusinky
1,5 kávová lžička Citronová šťáva
150 g Cukr krupice
3 ks Hrušky
1,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
140 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 866kJ
16% Sacharidy 58 g
29% Tuky 22 g
3% Sodík 67 mg
12% Bílkoviny 7 g

Obrácený koláč s hruškami a brusinkami postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vymažeme 20 g másla, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců a oloupeme. Brusinky opláchneme a necháme okapat.

3

V silnostěnné pánvi na mírném plameni 50 g cukru s citronovou šťávou necháme zkaramelizovat do světlehněda. Karamel rozlijeme po dně formy.

4

Řeznou stranou dolů na karamel rozložíme hrušky a rovnoměrně posypeme brusinkami.

5

V míse utřeme zbylé změklé máslo se zbylým cukrem, přidáme ustrouhanou pomerančovou kůru, sůl a utřeme dohladka. Poté přimícháme mouku s kypřicím práškem a mlékem a vymícháme dohladka.

6

Těsto nalijeme na hrušky a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu. Pokud by těsto začalo tmavnout, přikryjeme je pečicím papírem.

7

Upečený koláč necháme zchladnout, poté ho vyklopíme na mísu a podáváme ještě horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept