Ananasový dort s polevou

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1309 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
261 g
Vláknina
2 g
Cukr
210 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vymažeme 20 g másla, dort budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
  • 2
    V míse hnětačem umícháme mouku, cukr, zbylé změklé máslo, sůl, citronovou kůru, vejce a vodu. Poté ještě zpracujeme těsto na pomoučeném vále dohladka, zabalíme do fólie a na půl hodiny vložíme do chladničky.
  • 3
    V mezičase připravíme náplň. V míse umícháme vejce s 45 g cukru, smetanou a vanilkovou dření, kterou získáme z rozříznutého lusku.
  • 4
    Odpočinuté těsto rozválíme, vložíme do formy tak, aby byly i okraje. Povrch potřeme umíchaným žloutkem a přelijeme připravenou náplní.
  • 5
    Dort vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut.
  • 6
    Než se dort upečeme, připravíme ananas. Oloupeme ho, nakrájíme na kolečka a vykrojíme středy.
  • 7
    Z jablečného moštu, zbylého cukru a želatinového prášku připravíme polevu. Oloupané mandle drobněji nasekáme.
  • 8
    Upečený dost necháme ve formě vychladnout. Poté povrch poklademe plátky ananasu, do každého středu dáme trošku rozmíchané marmelády a povrch zalijeme polevou. Okraj dortu posypeme mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.