Závin se švestkami

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pekáč vymažeme máslem, závin budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
  • 2
    V míse z 250 g mouky, vlažné vody, oleje, žloutku a soli vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do pergamenu, vložíme do nahřátého hrnce a necháme pod poklicí odpočinout.
  • 3
    Omyté a okapané švestky vypeckujeme a rozkrájíme na čtvrtiny, lískové oříšky umeleme a smícháme se strouhankou. Do této směsi vložíme švestky a obalíme v ní.
  • 4
    Na náplň žloutky zašleháme do tvarohu se smetanou, cukrem, vanilkou, solí a citronovou kůrou. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.
  • 5
    Těsto vybalíme z pergamenu, rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme dvě tenké placky. Placky potřeme tvarohovou náplní, poklademe švestkami a zavineme.
  • 6
    Záviny položíme do vymazaného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem.
  • 7
    V mléce rozšleháme vejce a za stálého míchání v něm rozpustíme máslo a med. Tuto mléčnou směs nalijeme kolem závinů a dáme péct. Během pečení přeléváme mléčnou směsí z pekáče.
  • 8
    Po upečení necháme záviny vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.