Recept

Mangový koláč s karamelem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60749

Ingredience

Na těsto
2 kávová lžička Citronová kůra
170 g Cukr krupice
2,5 polévková lžíce Cukr moučka
130 g Jogurt bílý
35 g Kokos - mletý (Kopra)
1,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 ks Mango
170 g Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
120 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na ozdobu
200 ml Smetana na šlehání

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 547kJ
16% Sacharidy 59 g
53% Tuky 40 g
4% Sodík 78 mg
14% Bílkoviny 8 g

Mangový koláč s karamelem postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu (nejlépe hranatou) vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

Mango vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky, kterými vyložíme dno zapékací mísy tak, aby se jednotlivé plátky překrývaly.

3

V míse šlehačem ušleháme vejce, jogurt, olej, cukr a sůl. V misce promícháme mouku s kypřicím práškem, kokosem a citronovou kůrou. Směs pečlivě vmícháme do jogurtové směsi. Vzniklým těstem přelijeme mango a pečeme v předehřáté troubě zhruba 50 minut. Jakmile začne koláč mít zlatou barvu, přikryjeme ho pečicím papírem nebo alobalem a dopečeme.

4

Upečený koláč necháme jen mírně zchladnout (asi 10 minut). Mezitím rozehřejeme v troubě gril. Zchladlý koláč obrátíme na plech, posypeme moučkovým cukrem a necháme v troubě zkaramelizovat.

5

Hotový koláč podáváme teplý, zdobíme ušlehanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept