Pomerančový dort z ricotty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančový dort z ricotty
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60755 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
80 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Hrozinky |
20 g | Máslo čerstvé |
60 g | Pšeničná krupice |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
350 g | Sýr Ricotta |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
1 ks | Citrony |
2 ks | Mandarinky |
2 ks | Pomeranče |
Na polevu | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,3 l | Voda pitná |
1 balení | Želatina v prášku |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 280,6mg |
Draslík | 347,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 908,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrozinky, Sůl, Sýr Ricotta, Vaječný žloutek slepičí, Citrony, Mandarinky, Pomeranče, Citronová šťáva, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Pšeničná krupice, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina v prášku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pomerančový dort z ricotty postup přípravy receptu:
1 | Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme 1 lžící krupice. Dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 40 minut. |
2 | Rozinky vsypeme do misky, zalijeme brandy a necháme alespoň 20 minut naložené. |
3 | Ricottu utřeme se žloutky, cukrem, solí, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. Do směsi vmícháme zbylou krupici. Na závěr vmícháme rozinky i s brandy a citronovou kůru. |
4 | Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. |
5 | V mezičase připravíme náplň. Všechny citrusy pečlivě loupeme, aby byly bez bílé části slupky. |
6 | Upečený dort necháme vychladnout ve zcela otevřené, vypnuté troubě. |
7 | Polevu připravíme podle návodu na sáčku želatiny. Vychladlý dort potřeme želatinou, na ni poskládáme na dílky rozebrané citrusy a ty přelijeme zbylou želatinou. Dort necháme v chladničce ztuhnout. |