Recept

Pomerančový dort z ricotty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60755

Ingredience

Na těsto
1 polévková lžíce Citronová kůra
3 polévková lžíce Citronová šťáva
80 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
50 g Hrozinky
20 g Máslo čerstvé
60 g Pšeničná krupice
3 polévková lžíce Sherry brandy
350 g Sýr Ricotta
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
1 ks Citrony
2 ks Mandarinky
2 ks Pomeranče
Na polevu
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
0,3 l Voda pitná
1 balení Želatina v prášku

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 653kJ
15% Sacharidy 53 g
21% Tuky 16 g
5% Sodík 101 mg
22% Bílkoviny 12 g

Pomerančový dort z ricotty postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme 1 lžící krupice. Dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 40 minut.

2

Rozinky vsypeme do misky, zalijeme brandy a necháme alespoň 20 minut naložené.

3

Ricottu utřeme se žloutky, cukrem, solí, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. Do směsi vmícháme zbylou krupici. Na závěr vmícháme rozinky i s brandy a citronovou kůru.

4

Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut.

5

V mezičase připravíme náplň. Všechny citrusy pečlivě loupeme, aby byly bez bílé části slupky.

6

Upečený dort necháme vychladnout ve zcela otevřené, vypnuté troubě.

7

Polevu připravíme podle návodu na sáčku želatiny. Vychladlý dort potřeme želatinou, na ni poskládáme na dílky rozebrané citrusy a ty přelijeme zbylou želatinou. Dort necháme v chladničce ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept