Recept

Lehký dort s tvarohovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 60764

Ingredience

Na těsto
100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
40 g Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
40 g Solamyl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
Na náplň
1 polévková lžíce Citronová kůra
4 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučka
380 ml Smetana na šlehání
500 g Tvaroh jemný
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 534kJ
20% Sacharidy 71 g
35% Tuky 27 g
2% Sodík 33 mg
36% Bílkoviny 20 g

Lehký dort s tvarohovou náplní postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vymažeme máslem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

Žloutky s vodou ušleháme do pěny, přimícháme cukr, vanilkový cukr a dobře ušleháme, až se cukr rozpustí. Do pěny opatrně zašleháme mouku, kterou jsme rozmíchali se Solamylem a kypřicím práškem. Na závěr lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

3

Hotové těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi půl hodiny. Upečený korpus necháme mírně zchladnout, vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout.

4

Na náplň necháme ve vodě nabobtnat plátky želatiny, které slijeme a na mírném plameni necháme rozpustit. Tvaroh ušleháme s cukrem, citronovou šťávou a kůrou, přimícháme rozpuštěnou želatinu a dobře ušlehanou smetanu.

5

Vychladlý korpus napříč rozpůlíme, spodní část položíme na plochou servírovací mísu, přiložíme odpínací okraj formy, který jsme vyložili pečicím papírem a sevřeme. Na korpus navrstvíme tvarohový krém a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Dort dáme do chladu ztuhnout.

6

Před podáváním odstraníme okraj formy a dort poprášíme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept