Rybízový chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízový chlebíček
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60769 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
100 g | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
75 g | Mandle |
140 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Máta |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
150 g | Rybíz černý |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 164,7mg |
Draslík | 389,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 264,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,5mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Máta, Muškátový květ, Pomerančová šťáva, Rybíz černý, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rybízový chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Formu na chlebíček vytřeme 20 g másla, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. |
2 | Očištěný černý rybíz opláchneme a necháme okapat. Zbylé máslo necháme rozpustit. Mátu opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. |
3 | Šlehačem ušleháme do pěny zchladlé máslo, cukr, sůl a koření. Postupně přidáváme vejce a mleté mandle. Směs šleháme, dokud se nerozpustí cukr. |
4 | V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, vmícháme do tekuté směsi spolu s pomerančovou šťávou do hladkého těsta. Na závěr lehce vmícháme rybíz a mátu. Nesmíme rybíz rozmačkat! |
5 | Těsto vlijeme do vymazané formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba hodinu. Zda je chlebíček upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené. |
6 | Upečený chlebíček vyndáme z trouby, necháme asi 5 minut chladnout, vyklopíme z formy a necháme na mřížce zcela vychladnout. |