Recept

Perníkový koláč s datlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60775

Ingredience

150 g Cukr třtinový
200 g Datle sušené
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka polohrubá
70 g Máslo čerstvé
130 g Ořechy vlašské
2 kávová lžička Perníkové koření
1 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 633kJ
25% Sacharidy 89 g
35% Tuky 27 g
8% Sodík 167 mg
22% Bílkoviny 12 g

Perníkový koláč s datlemi postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vymažeme 20 g másla a dno vyložíme pečicím papírem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

Vypeckované datle dáme do misky se sodou a máslem a zalijeme vroucí vodou. Mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Datle necháme ve vodě vychladnout.

3

V míse utřeme vejce s cukrem do hladké pěny, do ní zamícháme směs s datlemi. Poté vmícháme hrubě sekané ořechy a mouku, v níž jsme promíchali kypřicí prášek, perníkové koření a sůl. Směs pečlivě promícháme.

4

Těsto vložíme do formy, povrch uhladíme a těsto pečeme v předehřáté troubě 60 až 75 minut. Zda je koláč upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.

5

Upečený koláč necháme chladnout ve formě asi 5 minut, poté vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept