Recept

Skořicový koláč s rozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 60776

Ingredience

Na těsto
100 g Cukr krupice
70 g Hrozinky
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1,5 polévková lžíce Mléko plnotučné
200 g Mouka polohrubá
120 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
Na polevu
2,5 polévková lžíce Cukr třtinový
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
Na vymazání
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 242kJ
16% Sacharidy 58 g
41% Tuky 31 g
5% Sodík 97 mg
16% Bílkoviny 9 g

Skořicový koláč s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vytřeme máslem a dno vyložíme pečicím papírem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. Hrozinky zakapeme rumem a necháme vsáknout.

2

V míse šlehačem ušleháme do pěny změklé máslo s cukrem a solí do hladké pěny. Postupně zašleháme vejce, po částech mouku smíchanou s kypřicím práškem a na závěr hrozinky i s rumem a mléko.

3

Těsto vložíme do formy, povrch uhladíme a koláč pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut. Zda je koláč upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.

4

V mezičase připravíme polevu. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a skořicí dohladka.

5

Upečený koláč hned po vyjmutí z trouby potřeme polevou. Když se poleva vsákne, vyjmeme koláč z formy a hned, teplý, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept