Chlebíček z mramorového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebíček z mramorového těsta
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60777 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
260 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
3 polévková lžíce | Kakaový prášek Bio |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
230 g | Máslo čerstvé |
165 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Na vytření | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 216,3mg |
Draslík | 346,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 188,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 217,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kakaový prášek Bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Chlebíček z mramorového těsta postup přípravy receptu:
1 | Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. |
2 | V míse šlehačem ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přimícháme vanilku, postupně vejce a utřeme dohladka. Do směsi postupně vsypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí. Vymícháme hladké těsto. |
3 | Dvě třetiny těsta vlijeme do formy, do zbylé třetiny vmícháme mléko a kakao. Těsto nalijeme na světlé těsto do formy. Vidličkou opatrně zakroužíme v těstě, aby se lehce promísilo tmavé těsto se světlým. Povrch těsta uhladíme, chlebíček vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 65 minut. Zda je chlebíček upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené. |
4 | Po upečení necháme chlebíček zchladnout asi 5 minut, poté vyklopíme z formy a necháme na mřížce vychladnout. |