Recept

Čokoládovo-švestkový věnec

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60781

Ingredience

Na těsto
120 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kakaový prášek Bio
1,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka polohrubá
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
170 ml Voda pitná
170 g Švestky sušené
Na krém
1,5 polévková lžíce Cukr moučka
1 ks Cukr vanilka
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
260 g Sýr Ricotta
Na formu
25 g Máslo čerstvé
Čokoládovo-švestkový věnec
0,5 polévková lžíce Kakao - prášek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 117kJ
20% Sacharidy 72 g
27% Tuky 20 g
5% Sodík 105 mg
23% Bílkoviny 13 g

Čokoládovo-švestkový věnec postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu ve tvaru věnce vymažeme máslem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

V misce zalijeme sušené švestky bez pecek vroucí vodou, přikryjeme a necháme alespoň půl hodiny nabobtnat.

3

V míse utřeme do pěny máslo s cukrem, přidáme vejce, vanilku a dobře rozšleháme, až se cukr rozpustí.

4

Vychladlé švestky i s vodou rozmixujeme a vzniklou kaši vmícháme do vaječné směsi. Postupně přimícháme mouku, v které jsme rozmíchali kakao, sůl a kypřicí prášek. Vzniklé těsto dáme do formy, povrch uhladíme a těsto pečeme v předehřáté troubě zhruba25 minut. Zda je věnec upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.

5

Poté vyjmeme z trouby a ve formě necháme asi 5 minut chladnout, poté vyjmeme z formy a na mřížce necháme zcela vychladnout.

6

Na krém propasírujeme ricottu a v míse ji ušleháme s cukrem, vanilkou a mlékem do hustého krému.

7

Krém upravíme na vršek vychladlého věnce, přes sítko poprášíme kakaem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept