Jednoduchý recept

Čokoládová buchta

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Čokoládová buchta 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60792

Ingredience

150 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 506kJ
11% Sacharidy 40 g
27% Tuky 20 g
3% Sodík 66 mg
9% Bílkoviny 5 g

Čokoládová buchta postup přípravy receptu:

1

Čokoládu rozlámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme nad párou.

2

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru. Zašleháme rozpuštěnou čokoládu, mléko a mouku.

3

Bílky ušleháme se solí a zbylým cukrem na pevný sníh. Zlehka vmícháme do těsta.

4

Těsto rozprostřeme na plech o velikosti 26 x 35 cm vyložený pečicím papírem (nebo do dortové formy o průměru 28 cm).

5

Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

Poznámka

Těsto je po upečení uvnitř měkké a vlhké, na povrchu křupavé. Buchtu po vychladnutí můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Čokoládová buchta
Buchta byla chuťově dobrá. Jen nevím, jestli tam nechybí prášek do pečiva. Já jsem dala alespoň půlku sáčku. I tak byla buchta nízká. Při krájení mně povrch popraskal. Ovšem to nikomu nevadilo. Byla hned pryč smile.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept