Recept

Jehněčí kotlet na bazalce po katalánsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 608

Ingredience

150 g Bazalka
200 g Cibule
400 g Fazole černé
200 ml Olej olivový
20 g Pepř černý mletý
250 g Protlak rajčatový
250 g Pórek
50 ml Sherry brandy
100 g Slanina vepřová
300 g Sýr Eidam cihla 40%
15 g Sůl
100 ml Víno bílé
100 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 294kJ
12% Sacharidy 43 g
43% Tuky 32 g
34% Sodík 676 mg
37% Bílkoviny 21 g

Jehněčí kotlet na bazalce po katalánsku postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kotlety opláchneme, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme silně bazalkou a pokapeme brandy. Necháme je v chladničce marinovat.

2

Marinované kotlety z obou stran opečeme v rozehřátém oleji.

3

Do rajčatového protlaku vmícháme víno, jemně nakrájenou cibuli, pórek, utřený česnek a sůl.

4

Potom kotlety vložíme do zapékací misky, vlijeme na ně rajčatovou směs, zbylou marinádu, posypeme je strouhaným sýrem a dozlatova zapečeme.

5

Při podávání kotlety položíme na předehřátý talíř a obložíme je vařenými černými fazolemi ochucenými rozškvařenou slaninou, solí, pepřem a bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept