Jehněčí kotlet na bazalce po katalánsku

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí kotlety opláchneme, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme silně bazalkou a pokapeme brandy. Necháme je v chladničce marinovat.
  • 2
    Marinované kotlety z obou stran opečeme v rozehřátém oleji.
  • 3
    Do rajčatového protlaku vmícháme víno, jemně nakrájenou cibuli, pórek, utřený česnek a sůl.
  • 4
    Potom kotlety vložíme do zapékací misky, vlijeme na ně rajčatovou směs, zbylou marinádu, posypeme je strouhaným sýrem a dozlatova zapečeme.
  • 5
    Při podávání kotlety položíme na předehřátý talíř a obložíme je vařenými černými fazolemi ochucenými rozškvařenou slaninou, solí, pepřem a bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.