Jehněčí kotlet na bazalce po katalánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlet na bazalce po katalánsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 608 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Bazalka |
100 g | Česnek |
200 g | Cibule |
400 g | Fazole černé |
200 ml | Olej olivový |
20 g | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
250 g | Protlak rajčatový |
50 ml | Sherry brandy |
100 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
300 g | Sýr Eidam cihla 40% |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 27,8mg |
Draslík | 805,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Fazole černé, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Sherry brandy, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí kotlet na bazalce po katalánsku postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kotlety opláchneme, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme silně bazalkou a pokapeme brandy. Necháme je v chladničce marinovat. |
2 | Marinované kotlety z obou stran opečeme v rozehřátém oleji. |
3 | Do rajčatového protlaku vmícháme víno, jemně nakrájenou cibuli, pórek, utřený česnek a sůl. |
4 | Potom kotlety vložíme do zapékací misky, vlijeme na ně rajčatovou směs, zbylou marinádu, posypeme je strouhaným sýrem a dozlatova zapečeme. |
5 | Při podávání kotlety položíme na předehřátý talíř a obložíme je vařenými černými fazolemi ochucenými rozškvařenou slaninou, solí, pepřem a bazalkou. |