Recept

Pusinkový dort s lesními jahodami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60898

Ingredience

800 g Jahody lesní
2 polévková lžíce Čokoláda 70% kakao
Šlehačka
130 g Cukr moučkový
3 kávová lžička Cukr vanilka
1 l Smetana 33% (šlehačka)
Pusinkový korpus
260 g Cukr krupice
200 g Mandle loupané
130 g Máslo čerstvé
6 ks Vejce slepičí
Na vytření plechu
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,374 kcal
Kilojoule 5 748kJ
27% Sacharidy 95 g
138% Tuky 103 g
4% Sodík 82 mg
33% Bílkoviny 18 g

Pusinkový dort s lesními jahodami postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si předehřejeme troubu na 120°C. Plech vytřeme nejdříve olejem, pak ho vyložíme vyložíme pečícím papírem, který potřeme rozpuštěným máslem. Oloupané mandle najemno rozmixujeme. Čerstvá vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme bílky a žloutky zvlášť. Z bílků se 130g cukru vyšleháme tuhý sníh, ke kterému nasypeme moučku z manlí, dalších 130g cukru, promícháme a do vzniklé směsi postupně zamícháme rozpuštěné vlahé máslo a nakonec prosátou hladkou mouku. Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech, mělo by být 1cm vysoké. Budeme ho péct přibližně 50 minut. Když je těsto dorůžova upečené, položíme na něj pečící papír s mřížkou a korpus opatrně vyklopíme. Po vychladnutí rozkrojíme na 3 stejné díly.

2

Mezi dobou pečení korpusu omyjeme lesní jahody a na čisté utěrce je necháme osušit. Vychlazenou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem na tuhou šlehačku, ke konci šlehání přidáme vanilkový cukr.

3

Na servírovací tác nebo větší mísu položíme 1 plát upečeného korpusu. Potřeme ho 1/3 šlehačky, ozdobíme 1/3 jahod, přiklopíme druhým plátem korpusu a postup opakujeme. Třetí - poslední korpus též potřeme posledním dílem šlehačky, posypeme nastrouhanou čokoládou a dozdobíme zbylými jahodami.

4

Přeji dobrou chuť.

Poznámka

Místo lesních voňavých jahod můžeme použít například jahody zahradní, borůvky, broskve, aj. - podle chuti a sezóny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept