Jednoduchý recept

Domácí vanilkový extrakt

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 5 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60899

Ingredience

2 ks Vanilkový lusk
100 ml Vodka

Nutriční hodnoty jedné porce

0% Kalorie 8 kcal
Kilojoule 33kJ
0% Sacharidy 0 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
0% Bílkoviny 0 g

Domácí vanilkový extrakt postup přípravy receptu:

1

Vanilkové lusky podélně rozřízneme ostrým nožem a dužinu roztáhneme. Jak budeme lusky rozřezávat, dáme pozor, aby konce lusků zůstaly spojené. (Můžeme i vyškrabat semínka.)

2

Lusky vložíme do menší čistě vymyté lahvičky s uzávěrem. Zalijeme je vodkou, lusky musí být zcela ponořené ve vodce. Pokud by byly dlouhé, můžeme je přepůlit. Lahvičku uzavřeme a uložíme na tmavé a chladné místo. Během jednoho týdne je potřeba směs denně protřepat, pak během měsíce 2x týdně.

Poznámka

Už po prvním dni se vanilka začíná vyluhovat, ale ideální doba odležení před prvním použitím jsou přibližně 2 měsíce. Vanilkový extrakt se hodí do bábovek, třeného, piškotového těsta, při výrobě cukroví, šlehačky, pohárů, apod. Je výborný všude tam, kde bychom použily vanilku - vanilkový cukr. Většinou na provonění - dochucení pokrmů použijeme 1/2 - 1 kávové lžičky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept