Muffiny s pudinkem

40 min.
Evropa

Ingredience

  • Pudink
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 1kusPudinkový prášek - vanilkový
    • 2lžíceCukr krupice
  • Těsto
    • 1kusVejce slepičí
    • 3gramyKypřicí prášek do pečiva
    • 1kusCukr vanilka
    • 500lžicMléko polotučné
    • 2gramyCukr krupice
    • 210gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
33 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink.
  • 2
    Mouku smícháme s práškem do pečiva a krupicovým cukrem.
  • 3
    Celé vejce s vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme 5 lžic mléka a sypkou směs. Přidáme olej a tolik mléka, aby těsto nebylo řídké.
  • 4
    Do formiček na muffiny dáme vždy lžíci těsta, na těsto lžíci uvařeného pudinku a navrch opět lžíci těsta.
  • 5
    Muffiny pečeme asi 10 minut při 200°C, potom dopékáme při 180°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 11. 2015
Muffiny s pudinkem
Příprava proběhla dobře. Těsto bylo krásné, jen mi ho nezbylo na všechny muffiny, takže příště musím dávat do košíčků méně těsta) je lepší použít papírové košíčky, protože při vytahování z formiček drží tyto mini dortíky tvar). Ale některé se mi upekly tak napůl, protože pudink je jakoby proděravěl. Proto doporučuji dávat na těsto jen malinko pudinku cca kávovou lžičku – lžíce mi přišla moc. Ale chuťově byly dortíčky vynikající.