Jednoduchý recept

Pomazánka z červené čočky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60907

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Kari koření
2 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
200 g Čočka červená

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 942kJ
10% Sacharidy 35 g
6% Tuky 5 g
4% Sodík 73 mg
23% Bílkoviny 13 g

Pomazánka z červené čočky postup přípravy receptu:

1

Červenou čočku povaříme v nesolené vodě 10-15 minut a potom scedíme.

2

Na rozpáleném oleji v pánvi osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, kari koření a krátce osmahneme. Dále přidáme nasekaný česnek, kečup a chvíli mícháme. Nakonec vsypeme vařenou čočku a pánev odstavíme.

3

Vše rozmixujeme a hotovou pomazánku podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou.

Poznámka

Pokud bude pomazánka příliš řídká, můžeme přidat hrst ovesných vloček na zahuštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept