Chutná volská oka s kopřivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chutná volská oka s kopřivami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60920 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
50 g | Kopřiva |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř bílý |
4 ks | Rajčata |
4 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 371,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Kopřiva, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Chutná volská oka s kopřivami postup přípravy receptu:
1 | Z omytých mladých vršků kopřiv setřepeme vodu a osušíme je. Otrháme z nich listy, pokrájíme je na nudličky, přibližně 1cm široké. Kopřivy dáme na rozehřátý olej a v pánvi je restujeme přibližně 2 minuty. Pak je rozdělíme i s omastkem na 4 díly, které rozdělíme do misek už rozehřáté pánve na volská oka. Do každé misky s kopřivami rozklepneme po jednom vejci. Osolíme je, opepříme a posypeme červenou paprikou. Smažíme je do doby, dokud bílek a částečně i žloutek neztuhne. |
2 | Volská oka s kopřivami servírujeme hned horká. Rajčata omyjeme, pokrájíme je na osminky. Volská oka s kopřivami dáme na talíře, ozdobíme je pokrájenými rajčaty a hned je servírujeme. |
3 | Podáváme k nim čerstvý bílý chléb. |
Poznámka
Místo rajčat můžeme použít ředkvičky.