Recept

Těstovinový salát s tuňákem a olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6093

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
200 g Fazolové lusky zelené
60 ml Ocet kvasný lihový
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej rostlinný
80 g Olivy černé
2 ks Paprikové lusky čerstvé
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
425 g Tuňák v oleji
500 g Těstoviny Conchiglie
6 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 254kJ
17% Sacharidy 60 g
22% Tuky 16 g
14% Sodík 280 mg
68% Bílkoviny 38 g

Těstovinový salát s tuňákem a olivami postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Promícháme je s nakrájenými fazolkami, na nudličky nakrájenými paprikami a jarními cibulkami.

3

Z tuňáka slijeme olej a maso vidličkou rozmačkáme. Olej smícháme s rostlinným olejem, octem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a cukrem.

4

Těstoviny upravíme do mísy, navrch naneseme tuňáka, rozkrojená uvařená vejce, na osminky nakrájená rajčata, kolečka okurky a olivy, dozdobíme lístky bazalky, pokapeme zálivkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept