Nadýchaný venec s krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadýchaný venec s krémem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60936 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
150 g | Cukr krupice |
80 g | Cukr moučkový |
1,5 ks | Cukr vanilka |
120 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
9 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na ozdobu | |
200 g | Borůvky |
1 ks | Cukr vanilka |
200 g | Jahody zahradní |
200 g | Maliny |
250 g | Tvaroh tučný |
Na formu | |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 22,8mg |
Draslík | 246,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 33,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 129,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Borůvky, Jahody zahradní, Maliny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Cukr vanilka, Tvaroh tučný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nadýchaný venec s krémem postup přípravy receptu:
1 | Formu tvaru věnce vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. |
2 | Ovoce očistím, opláchneme a necháme okapat. |
3 | V míse ušleháme bílky se solí do pevného sněhu, zašleháme krupicový cukr. Zlehka po částech přimícháme mouku, do které jsme vmíchali moučkový cukr. Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 35 minut. Zda je těsto upečené, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je upečené. |
4 | Upečený věnec překlopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poté vyjmeme z formy a přeložíme na mísu. |
5 | Před servírováním smícháme ovoce a vložíme do středu věnce. V míse utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem dohladka a servírujeme k věnci v miskách. |