Světlý dort s mangem a šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Světlý dort s mangem a šlehačkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60937 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Na náplň | |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Čokoláda hořká |
40 g | Cukr krupice |
100 ml | Lažanský Rubín jablečný mošt |
2 ks | Mango |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
6 plátek | Želatina bílá plátky |
Na ozdobu | |
50 g | Čokoláda hořká |
1 ks | Cukr vanilka |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Na formu | |
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 211,0mg |
Draslík | 207,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 532,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Citronová šťáva, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Mango, Vaječný žloutek slepičí, Želatina bílá plátky, Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka), Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Lažanský Rubín jablečný mošt nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Světlý dort s mangem a šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Dortovou formu vytřeme máslem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. |
2 | Ze všech surovin připravíme těsto, dobře vypracujeme a ve fólii necháme v chladničce asi půl hodiny odpočinout. Poté těsto rozválíme, vyložíme jím formu a pečeme zhruba 20 minut. |
3 | Upečený korpus vyjmeme z formy a necháme vychladnout. Vychladlý dort položíme na rovnou míru a uzavřeme do okraje dortové formy. |
4 | Manga oloupeme, nakrájíme na kostičky (malý díl odložíme na ozdobu) a rozmixujeme se žloutky a cukrem. Želatinu necháme ve 4 lžících moštu nabobtnat, poté zahřejeme, až se želatina rozpustí. Rozpuštěnou želatinu a zbylý mošt vmícháme do manga a necháme v chladničce vychladit. |
5 | Rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a hmotou potřeme dortový korpus. |
6 | Smetanu dobře ušleháme, vmícháme do mangového krému a vlijeme na dortový korpus. Krém dobře uhladíme a necháme v chladničce přes noc. |
7 | Dort před podáváním ozdobíme našlehanou smetanou, poklademe mangem a posypeme strouhanou čokoládou. |