Recept

Světlý dort s mangem a šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60937

Ingredience

Na těsto
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná
Na náplň
2 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Cukr krupice
100 ml Lažanský Rubín jablečný mošt
2 ks Mango
400 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
50 g Čokoláda hořká
6 plátek Želatina bílá plátky
Na ozdobu
1 ks Cukr vanilka
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Čokoláda hořká
Na formu
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 533kJ
15% Sacharidy 53 g
54% Tuky 41 g
4% Sodík 70 mg
13% Bílkoviny 7 g

Světlý dort s mangem a šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Dortovou formu vytřeme máslem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

Ze všech surovin připravíme těsto, dobře vypracujeme a ve fólii necháme v chladničce asi půl hodiny odpočinout. Poté těsto rozválíme, vyložíme jím formu a pečeme zhruba 20 minut.

3

Upečený korpus vyjmeme z formy a necháme vychladnout. Vychladlý dort položíme na rovnou míru a uzavřeme do okraje dortové formy.

4

Manga oloupeme, nakrájíme na kostičky (malý díl odložíme na ozdobu) a rozmixujeme se žloutky a cukrem. Želatinu necháme ve 4 lžících moštu nabobtnat, poté zahřejeme, až se želatina rozpustí. Rozpuštěnou želatinu a zbylý mošt vmícháme do manga a necháme v chladničce vychladit.

5

Rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a hmotou potřeme dortový korpus.

6

Smetanu dobře ušleháme, vmícháme do mangového krému a vlijeme na dortový korpus. Krém dobře uhladíme a necháme v chladničce přes noc.

7

Dort před podáváním ozdobíme našlehanou smetanou, poklademe mangem a posypeme strouhanou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept