Jednoduchý recept

Perníkové bochánky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60941

Ingredience

30 g Cukr krupice
12 g Droždí
1 hrst Hrozinky
1 polévková lžíce Kandovaná citronová kůra
1 hrst Mandle plátky
80 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
1 kávová lžička Perníkové koření
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
30 g Tuk Hera jedlý
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 218kJ
11% Sacharidy 39 g
16% Tuky 12 g
7% Sodík 132 mg
14% Bílkoviny 8 g

Perníkové bochánky postup přípravy receptu:

1

Z vlažného mléka, lžičky cukru, lžíce mouky a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek.

2

Po vykynutí kvásek přidáme k mouce smíchané se solí, kořením a zbylým cukrem. Dále přidáme žloutek, změklou Heru a vypracujeme těsto. Do těsta nakonec zapracujeme citronát, rozinky a nasekané mandle.

3

Těsto v míse přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.

4

Z těsta potom vytvarujeme 6 bochánků, které urovnáme do tukem vymazané remosky. Necháme je ještě chvíli kynout, potřeme bílkem a upečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept