Perníkové bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníkové bochánky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60941 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
12 g | Droždí |
1 hrst | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Kandovaná citronová kůra |
1 hrst | Mandle plátky |
80 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Perníkové koření |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
30 g | Tuk Hera jedlý |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 66,2mg |
Draslík | 156,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 72,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Hrozinky, Sůl, Tuk, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná citronová kůra, Mandle plátky, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Perníkové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perníkové bochánky postup přípravy receptu:
1 | Z vlažného mléka, lžičky cukru, lžíce mouky a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. |
2 | Po vykynutí kvásek přidáme k mouce smíchané se solí, kořením a zbylým cukrem. Dále přidáme žloutek, změklou Heru a vypracujeme těsto. Do těsta nakonec zapracujeme citronát, rozinky a nasekané mandle. |
3 | Těsto v míse přikryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout na teplém místě. |
4 | Z těsta potom vytvarujeme 6 bochánků, které urovnáme do tukem vymazané remosky. Necháme je ještě chvíli kynout, potřeme bílkem a upečeme. |