Recept

Ořechovo-vanilkové řezy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 60942

Ingredience

Na potření
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
1 špetka Citronová kůra
1 kávová lžička Citronová šťáva
40 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
12 g Droždí
330 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
140 ml Voda pitná
Na posypání
2 ks Cukr vanilka
4 polévková lžíce Ořechy vlašské
Na vymazání remosky
1 polévková lžíce Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 956kJ
16% Sacharidy 59 g
29% Tuky 22 g
6% Sodík 122 mg
18% Bílkoviny 10 g

Ořechovo-vanilkové řezy postup přípravy receptu:

1

Z trochy vlažné vody, droždí a cukru umícháme kvásek, který necháme kynout asi 20 minut.

2

Potom do kvásku přidáme zbylou mouku, žloutky, vanilkový cukr, vodu, změklé máslo, špetku soli, citronovou kůru a šťávu. Dobře vypracujeme lesklé těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme nakynout do dvojnásobné velikosti.

3

Vykynuté těsto znovu prohněteme a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme kolo o průměru remosky. (Těsto můžeme při rozvalování podsypávat moukou).

4

Do tukem vymazané remosky vložíme první kolo těsta, které silně posypeme mletými ořechy a cukrem. Přiložíme další kolo, posypeme ořechy a cukrem a přikryjeme posledním kolem těsta. Necháme asi 1 hodinu kynout.

5

Potom povrch potřeme máslem a moučník upečeme.

Poznámka

Pokud se moučník při pečení zbarvuje dotmava, přikryjeme povrch alobalem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept