Ořechovo-vanilkové řezy

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1190 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
101 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z trochy vlažné vody, droždí a cukru umícháme kvásek, který necháme kynout asi 20 minut.
  • 2
    Potom do kvásku přidáme zbylou mouku, žloutky, vanilkový cukr, vodu, změklé máslo, špetku soli, citronovou kůru a šťávu. Dobře vypracujeme lesklé těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme nakynout do dvojnásobné velikosti.
  • 3
    Vykynuté těsto znovu prohněteme a rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme kolo o průměru remosky. (Těsto můžeme při rozvalování podsypávat moukou).
  • 4
    Do tukem vymazané remosky vložíme první kolo těsta, které silně posypeme mletými ořechy a cukrem. Přiložíme další kolo, posypeme ořechy a cukrem a přikryjeme posledním kolem těsta. Necháme asi 1 hodinu kynout.
  • 5
    Potom povrch potřeme máslem a moučník upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.