Bezé s krémem a malinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezé s krémem a malinami
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60955 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Na bezé | |
---|---|
230 g | Cukr krupice |
230 g | Maliny |
85 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na krém | |
30 g | Cukr krupice |
320 ml | Mléko plnotučné |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Solamyl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Na posypání | |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 228,5mg |
Draslík | 271,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 278,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 398,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Ořechy lískové, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bezé s krémem a malinami postup přípravy receptu:
1 | Dva plechy vyložíme pečicím papírem, na obou vyznačíme kruhy o průměru 20 cm. |
2 | Oříšky vsypeme do pekáče a v mírně vyhřáté troubě opečeme do zlatohněda. Poté mnutím ořechy zbavíme slupek, hrst nasekáme nahrubo, zbylé ořechy umeleme. |
3 | Těsto budeme péci v troubě předehřáté na 130 °C. |
4 | Bílky se solí ušleháme dotuha, poté zašleháme cukr, do pevně ušlehaného sněhu vmícháme mleté oříšky. |
5 | Pěnovou hmotu naneseme rovnoměrně na oba plechy tak, že vyplníme předkreslené kruhy. Bezé pečeme zhruba půl druhé hodiny. Po upečení bezé přeneseme na mřížku a necháme vychladnout. |
6 | V mezičase připravíme krém. Mléko přivedeme do varu, vanilkový lusk rozřízneme, hranou seškrábneme semínka a i s luskem vložíme do vroucího mléka. Po chvilce mléko odstavíme a necháme v něm asi 20 minut lusk louhovat, poté ho vyjmeme. |
7 | Do žloutků ušlehaných s cukrem vmícháme mouku smíchanou se škrobovou moučkou. Vanilkové mléko směs opět přivedeme do varu a poté postupně zašleháme do žloutkové směsi. Vše za stálého míchání asi minutu povaříme. Krém za občasného míchání necháme vychladnout. |
8 | Na plochou mísu položíme jeden plát bezé. Potřeme vanilkovým krémem, poklademe asi 3/4 malin a přiklopíme druhým plátem. Povrch ozdobíme zbylými malinami, posypeme sekanými ořechy a poprášíme moučkovým cukrem. |