Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60956

Ingredience

Na těsto
3 polévková lžíce Cukr krupice
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
1,5 kávová lžička Citronová kůra
4 polévková lžíce Citronová šťáva
110 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Marmeláda citronová
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
400 ml Smetana na šlehání
4 ks Vaječný žloutek slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná
380 ml Víno bílé
7 plátek Želatina bílá plátky
Na ozdobu
30 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
120 ml Smetana na šlehání

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 614 kcal
Kilojoule 2 571kJ
15% Sacharidy 56 g
48% Tuky 36 g
3% Sodík 53 mg
15% Bílkoviny 8 g

Dort s vinným krémem postup přípravy receptu:

1

Dva plechy vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

2

Ze všech surovin vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v chladničce.

3

Z odpočinutého těsta vyválíme dvě placky, vykrojíme z nich kruhy o průměru 25 cm, položíme na plech, propícháme vidličkou a pečeme asi 20 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.

4

V mezičase připravíme krém. Ve vodní lázni ušleháme žloutky s cukrem (130 g), citronovou kůrou a citronovou a pomerančovou šťávou do hustého krému. Plátky želatiny necháme změknout ve vodě, poté scedíme, vložíme do trochy vína, které jsme zahřáli, a necháme rozpustit. Poté vmícháme spolu se zbylým vínem do krému. Krém překryjeme fólií a necháme v chladničce vychladit.

5

Šlehačku se zbylým cukrem (množství do krému) ušleháme dotuha a lehce vmícháme do krému. Dortovou placku položíme na plochou mísu, potřeme krémem a necháme vychladit.

6

Druhou placku rozkrájíme na 16 dílů, položíme na krém a necháme do druhého dne ztuhnout. Poté poprášíme moučkovým cukrem a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept