Dort s vinným krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort s vinným krémem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60956 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
1,5 kávová lžička | Citronová kůra |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
110 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Marmeláda citronová |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
400 ml | Smetana na šlehání |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
380 ml | Víno bílé |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
7 plátek | Želatina bílá plátky |
Na ozdobu | |
30 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
120 ml | Smetana na šlehání |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 230,8mg |
Draslík | 71,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 259,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Pomerančová šťáva, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Želatina bílá plátky, Cukr krupice, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Marmeláda citronová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana na šlehání, Smetana na šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Dort s vinným krémem postup přípravy receptu:
1 | Dva plechy vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. |
2 | Ze všech surovin vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v chladničce. |
3 | Z odpočinutého těsta vyválíme dvě placky, vykrojíme z nich kruhy o průměru 25 cm, položíme na plech, propícháme vidličkou a pečeme asi 20 minut. Upečené těsto necháme vychladnout. |
4 | V mezičase připravíme krém. Ve vodní lázni ušleháme žloutky s cukrem (130 g), citronovou kůrou a citronovou a pomerančovou šťávou do hustého krému. Plátky želatiny necháme změknout ve vodě, poté scedíme, vložíme do trochy vína, které jsme zahřáli, a necháme rozpustit. Poté vmícháme spolu se zbylým vínem do krému. Krém překryjeme fólií a necháme v chladničce vychladit. |
5 | Šlehačku se zbylým cukrem (množství do krému) ušleháme dotuha a lehce vmícháme do krému. Dortovou placku položíme na plochou mísu, potřeme krémem a necháme vychladit. |
6 | Druhou placku rozkrájíme na 16 dílů, položíme na krém a necháme do druhého dne ztuhnout. Poté poprášíme moučkovým cukrem a ozdobíme ušlehanou smetanou. |