Karamelová lízátka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelová lízátka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61026 |
Kategorie: | Lízátka |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.

Karamelová lízátka postup přípravy receptu:
1 | Cukr vsypeme do kastrolu a zvolna za stáléhé míchání zahříváme, až se rozpustí. Z bílé barvy se změní na světle hnědou - karamel nesmí zhnědnout příliš, byl by hořký. |
2 | Teplý karamel namotáváme na špejle a necháme ztuhnout. |
Poznámka
Množství cukru můžeme upravit podle potřeby. Karamelová lízátka můžeme připravit i ve formičkách - do tukem vymazaných formiček vlijeme teplý karamel, zapíchneme do něj špejli a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí lízátka vyklopíme z formiček.