Ovocné želé bonbony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocné želé bonbony
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61027 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krystal |
1000 g | Cukr želírovací |
500 ml | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 100,1mg |
Vláknina | 200,0mg |
Vitamín A | 100,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ovocné želé bonbony postup přípravy receptu:
1 | V hrnci smícháme pomerančovou šťávu s želírovacím cukrem. Mícháme, aby se cukr úplně rozpustil. |
2 | Potom směs přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 10 minut do zhoustnutí. |
3 | Povařenou směs vlijeme do ploché mísy, přikryjeme a necháme 2 dny stát. |
4 | Vzniklé želé nakrájíme na kostičky a obalíme v krytalovém cukru. |
5 | Bonbony sušíme při pokojové telotě, dokud nebudou pružné a nepřestanou lepit. |
Poznámka
Můžeme použít šťávu i z jiného druhu ovoce.