Játrové knedlíčky od babičky
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 5 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 stroužek
- Česnek
- 300 g
- Játra drůbeží
- 1 kávová lžička
- Majoránka
- 2 polévková lžíce
- Strouhanka
- 1 ks
- Vaječný žloutek slepičí
- 1 l
- Vývar drůbeží
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Očištěná drůbeží (nejlépe kuřecí) játra rozmixujeme spolu s oloupanými stroužky česneku. Osolíme, přidáme žloutek a okořeníme majoránkou. Směs dobře promícháme a zahustíme strouhankou. Strouhanky použijeme takové množství, aby směs byla kompaktní. |
2 | Z připravené směsi tvarujeme knedlíčky, které ihned zaváříme do vývaru. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 354 kcal |
Bílkoviny | 15 g |
Sacharidy | 7 g |
Tuky | 9 g |
Uhlovodany | 7 g |
Cholesterol | 74,0 mg |
Draslík | 175,3 mg |
Sodík | 785,4 mg |
Vláknina | 465,8 mg |
Vitamín A | 102,9 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 3,7 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 18,8 mg |
Komentáře a hodnocení