Játrové knedlíčky od babičky

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
5 minut

Ingredience

Počet porcí
3 stroužek
Česnek
300 g
Játra drůbeží
1 kávová lžička
Majoránka
2 polévková lžíce
Strouhanka
1 ks
Vaječný žloutek slepičí
1 l
Vývar drůbeží
1 špetka
Sůl

Postup

1

Očištěná drůbeží (nejlépe kuřecí) játra rozmixujeme spolu s oloupanými stroužky česneku. Osolíme, přidáme žloutek a okořeníme majoránkou. Směs dobře promícháme a zahustíme strouhankou. Strouhanky použijeme takové množství, aby směs byla kompaktní.

2

Z připravené směsi tvarujeme knedlíčky, které ihned zaváříme do vývaru.

Nutriční hodnoty

Kalorie 354 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 7 g
Tuky 9 g
Uhlovodany 7 g
Cholesterol 74,0 mg
Draslík 175,3 mg
Sodík 785,4 mg
Vláknina 465,8 mg
Vitamín A 102,9 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 3,7 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 18,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz