Jednoduchý recept

Nejlepší vepřová panenka

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Nejlepší vepřová panenka 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61048

Ingredience

1 ks Cibule
200 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Prosciutto sušené
150 g Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Sůl
750 g Vepřová panenka
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 958kJ
5% Sacharidy 17 g
34% Tuky 26 g
44% Sodík 880 mg
72% Bílkoviny 40 g

Nejlepší vepřová panenka postup přípravy receptu:

1

Panenky očistíme a nožem v nich nakrojíme otvor, který naplníme sušenými rajčaty. Maso osolíme, opepříme a každou naplněnou panenku zabalíme do plátku prosciutta.

2

Připravené panenky po všech stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji v pánvi. Potom podlijeme vínem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C na 10-15 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

3

Ve výpeku z panenek orestujeme oloupanou, nasekanou cibuli. Přisypeme mouku, osmahneme, zředíme vývarem a šťávu krátce povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

4

Panenky podáváme se šťávou a vhodnou přílohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
Karel Svoboda
vepřová panenka nejlepší recepty
Nejlepší vepřová panenka co jsem kdy jedl

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept