Nejlepší marokánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší marokánky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61053 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
150 g | Čokoláda na vaření |
100 g | Cukr krupice |
100 g | Kandovaná pomerančová kůra |
100 g | Kandované ovoce |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Ořechy vlašské |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 31,1mg |
Draslík | 73,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 4,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kandované ovoce, Med včelí, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nejlepší marokánky postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku zvolna rozpustíme smetanu s cukrem. Přidáme med, máslo a vše povaříme do zhoustnutí. |
2 | Potom ke směsi přidáme mouku, kandovanou kůru, kandované ovoce a mleté ořechy. Dobře promícháme. |
3 | Na plech vyložený pečicím papírem nanášíme lžící kopečky připraveného těsta a každý kopeček rozetřeme na placičku. |
4 | Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut. |
5 | Po vychladnutí marokánky potřeme rozpuštěnou čokoládou (nebo je v čokoládě namáčíme). |
Poznámka
Do těsta můžeme přidat i trochu oloupaných, nasekaných madnlí.