Jednoduchý recept

Nejlepší marokánky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61053

Ingredience

100 g Cukr krupice
100 g Kandovaná pomerančová kůra
100 g Kandované ovoce
1 polévková lžíce Med včelí
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
150 g Ořechy vlašské
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
150 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 682kJ
12% Sacharidy 43 g
33% Tuky 25 g
1% Sodík 22 mg
7% Bílkoviny 4 g

Nejlepší marokánky postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku zvolna rozpustíme smetanu s cukrem. Přidáme med, máslo a vše povaříme do zhoustnutí.

2

Potom ke směsi přidáme mouku, kandovanou kůru, kandované ovoce a mleté ořechy. Dobře promícháme.

3

Na plech vyložený pečicím papírem nanášíme lžící kopečky připraveného těsta a každý kopeček rozetřeme na placičku.

4

Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut.

5

Po vychladnutí marokánky potřeme rozpuštěnou čokoládou (nebo je v čokoládě namáčíme).

Poznámka

Do těsta můžeme přidat i trochu oloupaných, nasekaných madnlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept