Bruschetta s avokádem, olivami a pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bruschetta s avokádem, olivami a pomerančem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61062 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Ciabatta |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
8 ks | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 705,4mg |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 397,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Bazalka, Česnek, Ciabatta, Citronová šťáva, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bruschetta s avokádem, olivami a pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Avokáda podélně rozkrojíme a odstraníme pecku. Lžičkou opatrně vybereme dužinu, kterou nakrájíme na kousky. |
2 | Omyté pomeranče nakrájíme na kolečka a potom oloupeme i s bílou slupkou. Pomerančová kolečka nakrájíme na malé kousky. |
3 | Kousky avokáda a pomerančů smícháme s nasekanou bazalkou. Jeden stroužek česneku prolisujeme a promícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem. |
4 | V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme rozmáčknutý stroužek česneku. Vložíme krajíčky ciabatty a po obou stranách je opečeme dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku. |
5 | Opečené krajíčky potřeme ochuceným česnekem, obložíme avokádovo-pomerančovou směsí a ozdobíme nakrájenými olivami a bazalkou. |