Cizrnový sendvič se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnový sendvič se zeleninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61068 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
100 g | Artyčoky sterilované |
2 ks | Cibule |
250 g | Cizrna konzervovaná |
1 polévková lžíce | Droždí |
100 g | Majonéza |
1 kávová lžička | Mořské řasy sušené |
4 ks | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,3 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
8 krajíc | Toastový chléb - tmavý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 566,3mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Cibule, Cizrna konzervovaná, Droždí, Majonéza, Mořské řasy sušené, Okurky nakládané, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Toastový chléb - tmavý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Cizrnový sendvič se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu vyklopíme z konzervy a necháme okapat. Vidličkou ji rozmačkáme a dohladka rozetřeme s majonézou. Do vzniklého pyré vmícháme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a na kousky nakrájené artyčoky. Dochutíme čerstvým droždím, sójovou omáčkou, sušenou mořskou řasou, solí a pepřem. |
2 | Toastový chléb nasucho opečeme. |
3 | Druhou oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata a okurky nakrájíme na plátky. |
4 | Polovinu opečených krajíčků chleba potřeme cizrnovou pastou, zbylé krajíčky obložíme cibulí, rajčaty, okurkami a listy salátu. Přiklopíme na potřené krajíčky a ihned podáváme. |