Rýžovo-zeleninový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžovo-zeleninový salát
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61069 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
0,5 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
3 ks | Rajčata |
300 g | Rýže Basmati |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Dresink | |
---|---|
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 264,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 721,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Cuketa, Olej slunečnicový, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýže Basmati, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýžovo-zeleninový salát postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. |
2 | Očištěnou papriku a chilli papričku nakrájíme na nudličky, rajčata na dílky, cuketu na plátky a bílou část jarních cibulek na kolečka. |
3 | V pánvi na rozehřátém slunečnicovém oleji necháme připravenou zeleninu změknout. Přidáme uvařenou rýži a vše promícháme. |
4 | Příprava dresinku: Nasekaný česnek promícháme s olivovým olejem, octem, nasekanou bazalkou, citronovou šťávou, solí a pepřem. |
5 | Rýžovo-zeleninový salát dochutíme dresinkem, upravíme na talíře a můžeme ozdobit lístky bazalky. |
Poznámka
Salát můžeme podávat teplý i studený.