Nejlepší pařížské rohlíčky

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
45 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a vmícháme mleté oříšky.
  • 2
    Cukrářským sáčkem tvarujeme z připraveného těsta na plech vyložený pečicím papírem rohlíčky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut.
  • 3
    Příprava krému: Máslo vyšleháme se 100g cukru. Nad párou šleháme vejce se zbylými 100g cukru a s vanilkovým cukrem. Po 5 minutách šlehání přidáme kakao. Směs necháme vychladnout a potom ji spojíme s vyšlehaným máslem.
  • 4
    Krém ozdobně naneseme na upečené, vychladlé rohlíčky.
  • 5
    Nakonec rohlíčky máčíme v rozpuštěné čokoládě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 12. 2015
Nejlepší pařížské rohlíčky
Rohlíčky jsem vyzkoušela pro jistotu z poloviční dávky, kdyby se mi náhodou nepodařily. No mohu jen konstatovat, že jsou fakt výborný a do Vánoc udělám minimálně ještě z dvojité dávky.😁