Recept

Nejlepší pařížské rohlíčky

  • Francie
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Nejlepší pařížské rohlíčky 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61073
Kategorie: Cukroví

Ingredience

Těsto
250 g Cukr moučkový
300 g Ořechy vlašské
2 ks Vejce slepičí
Krém
200 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Kakao - prášek
250 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí
Poleva
100 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 711kJ
16% Sacharidy 57 g
61% Tuky 45 g
2% Sodík 35 mg
15% Bílkoviny 8 g
Nejlepší pařížské rohlíčky
  • Nejlepší pařížské rohlíčky
  • 1
  • Nejlepší pařížské rohlíčky
  • 2
  • Vložit obrázek

Nejlepší pařížské rohlíčky postup přípravy receptu:

1

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a vmícháme mleté oříšky.

2

Cukrářským sáčkem tvarujeme z připraveného těsta na plech vyložený pečicím papírem rohlíčky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut.

3

Příprava krému: Máslo vyšleháme se 100g cukru. Nad párou šleháme vejce se zbylými 100g cukru a s vanilkovým cukrem. Po 5 minutách šlehání přidáme kakao. Směs necháme vychladnout a potom ji spojíme s vyšlehaným máslem.

4

Krém ozdobně naneseme na upečené, vychladlé rohlíčky.

5

Nakonec rohlíčky máčíme v rozpuštěné čokoládě.

Poznámka

Do krému můžeme přidat 1-2 lžíce rumu.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Nejlepší pařížské rohlíčky
Rohlíčky jsem vyzkoušela pro jistotu z poloviční dávky, kdyby se mi náhodou nepodařily. No mohu jen konstatovat, že jsou fakt výborný a do Vánoc udělám minimálně ještě z dvojité dávky.grin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept