Recept

Česká cibulová omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61075

Ingredience

3 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín mletý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 642kJ
2% Sacharidy 8 g
16% Tuky 12 g
22% Sodík 449 mg
7% Bílkoviny 4 g

Česká cibulová omáčka postup přípravy receptu:

1

Očištěné 3 větší cibule (přibližně 250g) pokrájíme na plátky.

2

V hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem a cibuli za častého promíchání osmažíme dozlatova. Smažíme ji přibližně 15 minut, musíme dát ale pozor, aby se nepřipálila.

3

Pak cibuli poprášíme hladkou moukou, stále mícháme asi 2-3 minuty, až mouka s cibulí dostane růžovou barvu. Poté pomalu přimícháme studený silný hovězí vývar. Omáčku budeme ještě pomalu vařit 15 minut. Pak ji odstavíme z plotny, rozmixujeme ponorným mixérem dohladka, dochutíme solí, pepřem a mletým kmínem.

Poznámka

Tato klasická cibulová omáčka se hodí k vařenému hovězímu masu, z kterého jsme si uvařili vývar nebo k vařenému jazyku. Jako přílohu podáváme houskový knedlík nebo nokerle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept