Veganský Caesar salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Veganský Caesar salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61077 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cizrna konzervovaná |
0,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička | Kapary |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
120 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Salát | |
40 g | Droždí |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
50 g | Řeřicha |
1 ks | Salát ledový |
100 g | Tofu uzené |
Krutony | |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Chléb pšeničný (bílý) |
2 polévková lžíce | Margarín |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 510,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cizrna konzervovaná, Ocet vinný, Sůl, Droždí, Olej slunečnicový, Řeřicha, Salát ledový, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kapary, Olej olivový, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka), Margarín, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tofu uzené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Veganský Caesar salát postup přípravy receptu:
1 | Příprava dresinku: Cibuli s česnekem oloupeme a najemno nasekáme. V misce smícháme cizrnu, kapary, vinný ocet, dijonskou hořčici, worcester a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a za stálého šlehání metličkou přidáváme po kapkách olej. Dresink má mít smetanovou konzistenci. |
2 | Omytý salát natrháme na kousky. Osušené tofu nakrájíme na kostičky a po všech stranách osmahneme na pánvi na slunečnicovém oleji. |
3 | Příprava krutonů: Na pánvi rozehřejeme margarín, přidáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájený chléb, osolíme a opepříme. Za stálého míchání kostičky chleba opečeme dokřupava. Potom přidáme do pánve nasekanou petrželku a pažitku. |
4 | Salát a tofu smícháme s dresinkem a upravíme na talíře. Posypeme krutony, droždím (nebo strouhaným ořechovým sýrem) a ozdobíme řeřichou. |